Heb jij de kentekencheck al eens gedaan?

Een beetje auto liefhebber heeft altijd wel 2 of 3 auto’s op het oog. Er is altijd weer iets anders te vinden waar je graag in zou willen rijden. Voor deze mensen is de auto echt een soort hobby, ze geven er veel geld aan uit. Maar zeker niet voor iedereen is een auto een hobby er zijn genoeg mensen voor wie het gewoon een vervoersmiddel is.

In welke groep je ook behoort, een andere auto aanschaffen is altijd een belangrijk moment. Best wel spannend. Maar hoe weet je nu of de auto die je op het oog hebt een goede koop zal zijn? Voordat je de koop doet, wil je alles wat er maar mogelijk is weten over deze auto. Je kunt een rdw kenteken check uitvoeren, die je online kunt uitvoeren, kom je meer informatie te weten over het voertuig. Daar zijn diverse mogelijkheden voor.

Wat kun je checken?

Een auto behoudt, zolang deze in Nederland geregistreerd staat, hetzelfde kenteken. Via dit kenteken wordt allerlei informatie digitaal bijgehouden. Misschien heb je wel eens van het RDW gehoord? Die partij heeft alle informatie van de auto beschikbaar. Dit gaat overigens om informatie over het voertuig zelf, niet over de eigenaar. Dat zou een beetje vreemd zijn en in strijd zijn met de privacy wetgevingen die er zijn.

Naast algemene informatie is er nog veel meer inzichtelijk te krijgen tegenwoordig. Met deze data kun je een betere beslissing maken over de auto die je op het oog hebt. Doe dus altijd zo’n check voordat je de auto gaat kopen. Klopt alles wat de verkoper zegt wel helemaal?