Hoe sommige webwinkels dezelfde dag nog kunnen bezorgen

webwinkel bezorgingWebwinkels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Het geeft een stukje extra comfort voor de mensen die iets bestellen. Ze bestellen het via het internet en meestal wordt het binnen enkele dagen afgeleverd met de post. Maar is tegenwoordig ook een nieuwe trend aan het ontwikkelen.

Zo zijn er webwinkels die dezelfde dag nog kunnen leveren, sommige zelfs in het weekend! Dat maakt het voor mensen nog gemakkelijker om iets via het internet te bestellen. Maar hoe doen deze bedrijven die precies?

Samenwerking met een koeriersdienst

pakket leverenZo kan er bijvoorbeeld transportbedrijf worden ingezet om dit re realiseren. De webwinkels hebben dus in feite een samenwerking met zo’n transportbedrijf. Er worden ritjes ingepland om de leveringen zo snel mogelijk op de locatie van de klant te krijgen. Het hoeft dus niet eerst te worden verwerkt in verschillende centra. Zodra de bestelling binnen is en iemand wil dit dezelfde dag nog ontvangen, dan gaat de koerier eerst langs bij het magazijn om de goederen op te halen en vertrekt direct naar de klant toe om het af te leveren.

Vaak zijn voor deze speciale snelle bezorging wel extra kosten nodig, hier betaald de klant vaak voor. Het is natuurlijk enorm handig als iets snel nodig is. Dat het wat extra kost is dan niet zo erg. Als je zelf op pad moet gaan, komen daar natuurlijk ook kosten bij kijken. Denk aan benzine als men met de auto gaat, of andere kosten voor het openbaar vervoer.