Keldervloer laten dichten

Last van een vochtig huis? Dan kan er wel eens sprake zijn van wateroverlast in de kelder. Veel mensen beseffen niet welke impact een vochtige kelder heeft op de rest van het huis, het wooncomfort en de gezondheid. Je keldervloer dichten zou een oplossing kunnen zijn om van alle problemen af te komen.

Hoe merk je vochtoverlast vanuit de kelder?

De eerste signalen van water in de kelder is vaak schimmel en vochtplekken. Deze ontstaan niet alleen in de kelder, maar vaak ook aan de onderkant van de muren in de woning zelf. Daarnaast hangt in de woning een onbestemde muffe geur. Ook bij toenemende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, niezen, allergie, uitslag, hoesten en keelpijn zou er gedacht kunnen worden aan wateroverlast in de kelder.

Hoe los je vochtoverlast vanuit je kelder op?

De beste oplossing is de keldervloer goed te laten dichten. Overigens gaat het niet alleen om de keldervloer, maar gespecialiseerde bedrijven zullen de hele kelder aanpakken. De binnenkant van de kelder wordt dan waterdicht gemaakt. Scheurtjes en oneffenheden worden verwijderd en er komt nieuw waterdicht pleisterwerk in de kelder. Daarnaast wordt een ventilatiesysteem aangebracht waardoor vochtproblemen tot het verleden behoren.

Heb je dus last van water in je kelder, dan is het zaak om dit zo snel mogelijk op te lossen door je keldervloer laten dichten. Niet alleen vanwege bovengenoemde problemen in je woning, maar ook de gevolgen op lange termijn. De constructie van je woning kan aangetast worden door het vocht en wanneer je je woning wilt verkopen, zorgt water in je kelder voor een flinke waardevermindering. Alle reden dus om direct een gespecialiseerd bedrijf te benaderen, zodat je weer comfortabel en zonder zorgen kunt wonen.