Ketel bijvullen voor langere levensduur

Een ketel bijvullen is een taak die regelmatig moet gebeuren. Zeker bij de wat oudere CV ketels komt het vaker voor dat deze bijgevuld moet worden om de ketel zo optimaal mogelijk te laten presteren. Veel mensen doen deze taak zelf en anderen laten die liever aan een loodgieter over. Zo is de Trendline Nefit een ketel die erg interessant is, maar ook deze ketel moet tijdig worden bijgevuld. Het kan voorkomen dat u erachter komt dat de ketel moet worden bijgevuld als u bijvoorbeeld een koude douche heeft. Dan moet u snel bijvullen.

 

Bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse of halfjaarlijkse onderhoudswerkzaamheden. Toch is het belangrijk dat het bijvullen van de ketel niet te lang wordt uitgesteld wanneer de noodzaak hiertoe daar is. Door het tijdig bijvullen van de ketel wordt namelijk ook de levensduur verlengd. Dit komt omdat een ketel die correct bijgevuld is makkelijker zijn taken kan vervullen en dit heeft een langere levensduur als gevolg.

Hoe een CV ketel bijgevuld moet worden

Om het proces uit te leggen hoe een Cv ketel bijgevuld moet worden kunnen we het beste beginnen met uitleggen hoe je weet wanneer deze taak moet gebeuren. Dit is namelijk makkelijk te zien op een meter die onder de ketel zit aan de leidingen waar het water doorheen loopt. Hier staat namelijk de waterdruk in de ketel op aangegeven.

Bij de ideale waterdruk staat de wijzer in het groene gedeelte van de meter. Is dit niet het geval dan moet een waterslang op de kraan onder de meter worden aangesloten en laat je hier water in lopen totdat de wijzer op de meter dit groene gebied heeft bereikt. Overigens kan ook fysiek worden opgemerkt dat de ketel bijgevuld moet worden. Hierdoor zal de verwarming en het water onder de douche namelijk minder snel warm worden of zelfs compleet koud blijven (een koude douche bijvoorbeeld), het is dan eigenlijk al te laat.