Waar komt acupunctuur van oorsprong vandaan? 

Veel mensen hebben wel eens van accupunctuur gehoord. Deze behandeling is op dit moment erg bekend in het westen. Wat veel mensen alleen niet weten is waar accupunctuur precies vandaan komt. Hier willen wij verandering in gaan brengen, we laten het je vandaag in dit artikel namelijk allemaal zien! De theorie en praktijk van de acupunctuur is ontstaan in China, een behandeling bij van den Boogaard kan mogelijk hulp bieden. 

Al eeuwen oud 

Het werd voor het eerst genoemd en vastgelegd in documenten die dateren van een paar honderd jaar voor de het Christus Vroeger werden er echter ook al geslepen stenen en lange scherpe botten in plaats van naalden om het lichaam te behandelen. Deze instrumenten konden ook worden gebruikt voor eenvoudige chirurgische ingrepen zoals het prikken van een abces enz. 

Traditie 

De traditie van de acupunctuurtheorie gelooft dat de energie in het menselijk lichaam stroomt en dat deze energie kan worden gekanaliseerd om evenwicht en gezondheid te creëren. Deze energiestroom wordt qi genoemd en uitgesproken als “chee“. De acupunctuurtheorie gelooft dat deze qi zich door het hele lichaam beweegt langs 12 hoofdkanalen die bekend staan als meridianen.  

Deze meridianen vertegenwoordigen de belangrijkste organen en functies van het lichaam. Door de balans in het lichaam te herstellen zal je in staat zijn om van een groot aantal klachten af te komen. Er is al aardig wat onderzoek naar deze bijzondere Chinese geneeswijze gedaan en het ziet er naar uit dat het echt werkt. Wellicht dat ook jij er baat bij zult hebben!